Výlet k moři

Řím má k moři nedaleko, stejně jako k lenošení

4.2/5 hodnocení (26 voleb)
Výlet k moři

Pokud jedete do Říma v létě, určitě Vás napadla myšlenka zalenošit si alespoň na chvíli na některé z pláží, protože Řím leží nedaleko pobřeží.

Určitě je to zajímavá změna po čase stráveném v horkých římských ulicích. Můžete si dát i dobré jídlo za rozumné peníze. Co vy na to?

Pláže v Ostii

Nejjednodušší cesta vede do Ostie příměstkým vlakem ze stanice metra Pyramide. Stačí vystoupit na konečné stanici Cristoforo Colombo a dát se asi 200m napravo k moři. Na cestu k moři využijete standardní jízdenky, takže pokud máte Roma pass, cesta k moři je zdarma.

Přímo na pláž se nedostanete, musíte projít přes některý z barů a zaplatit za vstup. V létě pláže bývají dost přeplněné a v Ostii nedaleko vlaku si musíte kromě vstupu na pláž dokoupit lehátko, které není levné. Cena za vstup a lehátko na římskou pláž vyjde na 10 -15€. Za tyto peníe však dostanete kompletní servis, převlékárny, wc, sprchy atd.

Pokud platit nechcete, oželíte nabízený komfort, při výstupu z metra nastupte do autobusu č.070, který v létě jezdí velmi často a doveze Vás až na volné pláže. Celá cesta trvá kolem 20 minut, autobusy vždy zastavují u brány, kterých je 9 a můžete si vybrat, která se Vám bude líbit nejvíc.

Pokud byste vystupovali hned na první, pamatujte, že při návratu budou autobusy plné, tak pozor, aby jste se dostali dovnitř. Doporučujeme si vzít sebou toaletní papír, na místních záchodech nebývá, stejně jako mýdlo. Slunečníky a lehátka jsou dostupné kolm 6€. U vstupů se prodává i zmrzlina a další dobroty. Písek na pláži v létě velmi pálí, pokud jedete do říma s dětmi nezapomeňte jim vzít boty do vody.

Moře kolem Říma vzhledem k počtu lidí nebývá úplně nejčistší, písek je rozvířený, ale na okoupání a lenošení po dnech mezi památkami určitě bez problémů. Vyzkoušejte.

Video

Napsat komentář

Komentujete jako host.

Výhodné ubytování

Co si ještě přečíst

Další památky